Hunedoara: Mamele nu se decurca cu banii primiti de la stat. „Trimitem copiii la Boc, sa-i creasca el”   septembrie 30th, 2010

O mamica trebuie sa plateasca intre 400 si 1000 de lei pentru produsele de ingrijire (foto: flacarais.ro)

Mamele trebuie sa scoata bani grei din buzunar pentru a le asigura micutilor toate cele necesare. Cu toate ca prin lege ele beneficiaza de sprijinul statului, suma pe care o primesc drept indemnizatie pentru cresterea copilului nu asigura nici macar hrana lunara a micutului. In plus, masurile de austeritate au taiat 15% si din acest venit.

“Trebuie redusa <<generozitatea>> indemnizatiilor. Cea pentru cresterea copilului trebuie regandita”, este de parere premierul Emil Boc, noteaza Hunedoreanul.

Mamicile spun insa ca o nou scadere a indemizatiei ar insemna practice un ajutor aproape nul comparativ cu cheltuielile totale. Mihaela este de 2 luni mama unui baietel. Femeia spune ca lunar cheltuie  aproximativ 1.500 de lei, cu tot cu banii pentru hainute. „Mai mult vor sa scada? Este insuficient pentru cresterea unui copil. Cutia de lapte praf este 20 de lei. O cutie de 800 de grame de lapte praf imi ajunge pentru 8 zile. Pentru o luna, ajung la 300 de lei pentru laptele praf pe care il consuma copilul meu. In jur de 60 de lei dau pe un bax de scutece. Cam 500 de lei cheltui pe copil daca ne referim doar la scutece si mancare; sa nu mai vorbim de obiectele de ingrijire – sapun, sampon, servetele – pe acestea se duc alte 200 de lei. Hainele nici nu le pun in calcul, copilul creste de la o saptamana la alta. Deci cumparaturile pana la nasterea copilului sunt cam 2000 de lei”, explica Mihaela.

Legea ofera posibilitatea mamei sa opteze fie o indemnizatie lunara fixa, in valoare de 600 de lei sau, un cuantum de 70 la suta din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni.

Citeste mai multe AICI

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii