Prea Fericitul Daniel aniverseaza trei ani de la numirea ca patriarh   septembrie 30th, 2010

Realizarile Prea Fericitului au fost prezentate intr-un film documentar la Patriarhie (Foto: sfin.ro)

Preafericitul Parinte Daniel implineste trei ani de la investirea in demnitatea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, anunta ziarullumina.ro.

La Catedrala patriarhala a fost oficiata o slujba de multumire in cinstea Prea Fericitului. In cadrul ceremoniei au fost amintite vizitele canonice ale Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, lucrarile efectuate la Resedinta patriarhala, relatiile bisericesti si interreligioase, masurile luate pentru limitarea cheltuielilor, actiunile social-culturale etc.

Patriarhul a fost felicitat si de reprezentantii autoritatilor locale si centrale. Activitatea pastoral-misionara, social-filantropica si cultural-educationala a fost prezentata si sub forma unui film documentar, realizat de postul de televiziune Trinitas al Patriarhiei Romane.

La ceremonii au participat ierarhi ai Sfantului Sinod, personalitati ale vietii publice romanesti, membri ai Permanentelor Consiliului National Bisericesc si Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucurestilor, clerici si mireni.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii