Ce semnifica visele si cosmarurile copiilor – VEZI EXPLICATIILE   octombrie 1st, 2010

Foto: dezlegareaviselor.ro

Visul este starea subconstienta care ne permite sa ne eliberam de presiunile cu care ne confruntam zi de zi, frustari sau conflicte si este o nevoie fundamentala atat pentru adulti, cat si pentru cei mici. In cele mai multe cazuri, la copii visul este expresia unei dorinte, spatiul unde anumite anxietati se exteriorizeaza, scrie prokid.ro.

Copii incep sa viseze inca din burta mamei, de cand cele 5 simturi se dezvolta in uter. Este cunoscut faptul ca fetusii viseaza, au imagini mintale. Cel mic nu are cuvintele pentru a-si exprima angoasele, dorintele, temerile, dar are visele unde le poate exterioriza. Incepand cu varsta de 2 ani, visele capata o alta natura, odata cu dezvoltarea imaginatiei.

Visele sunt precum desenele copiilor, ele spun mult despre emotiile pe care le simt cei mici. Datorita viselor putem afla ce il preocupa pe copil, sa-i dam ajutor in raspunsurile pe care le cauta. Este important sa-l incurajam sa ne povesteasca, sa-l ascultam, sa-i permitem sa descrie emotiile sale. Odata ce v-a povestit visul, trebuie sa-i dati incredere si sa il linistiti.

Citeste AICI continuarea.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii