Comunistii lui Voronin dau in judecata Romania   octombrie 1st, 2010

Foto:flux.md

Liderul comunistilor de la Chisinau, Vladimir Voronin, este nemultumit ca Romania „intervine in afacerile interne ale Republicii Moldova”, motiv pentru care partidul pe care-l reprezinta va actiona tara vecina in instantele internationale, transmite Jurnal de Chisinau. Voronin a lansat aceasta amenintare in cadrul unei intrevederi cu Comisarul European pentru extindere si politica europeana de vecinatate, Stefan Fule.

„Declaratiile politicienilor romani de rang inalt, la diferite foruri internationale, sfideaza suveranitatea, independenta si integritatea teritoriala a Republicii Moldova. Acestea nu sunt nici comentate si nici condamnate de reprezentantii Aliantei de guvernare, dar nici de forurile europene. UE nu a gasit sa nominalizeze pe altcineva decat pe Monica Macovei in calitate de presedinte al delegatiei interparlamentare a Parlamentului European cu tara noastra, care la randul sau este cunoscuta pentru declaratiile taioase la adresa Moldovei”, s-a plans liderul comunistilor de la Chisinau. In uma cu doua zile, Voronin a cerut UE sa condamne declaratiile „revansarde” ale premierului Emil Boc, de la New York, privind nerecunoasterea Pactului Ribbentrop Molotov de catre Romania.

In acelasi timp, fostul preesdinte comunist si-a manifestat indignarea fata de faptul ca doua persoane care detin cele mai importante functii in stat, presedintele interimar al tarii, Mihai Ghimpu si premierul Vlad Filat se declara de facto – romani, lucru care intra in contradictie directa cu normele constitutionale ale Republicii Moldova. (L.P.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii