Piesele clasice, cap de afis la Festivalul de teatru din Alba Iulia   octombrie 1st, 2010

Foto: adevarul.ro

Cu un buget redus la jumatate fata de anul trecut, Festivalul International de Teatru de la Alba Iulia merge mai departe cu cateva schimbari de imagine si de concept. Anul acesta, organizatorii mizeaza pe piesele clasice si spectacole puse in scena de teatre de renume din tara cum sunt Teatrul Nottara, Teatrul National Bucuresti sau Teatrul ACT.

„Ne-am gandit destul de mult daca sa facem in continuare acest festival la Alba Iulia sau sa il amanam. Am decis sa il facem pentru ca odata ce pierzi sirul lucrurilor incepute e foarte greu sa cresti din nou“, a afirmat Ioana Bogatan, directoarea Teatrului de Papusi „Prichindel“ pentru Adevarul de Alba Iulia.

Prefata festivalului a avut loc miercuri seara la Casa de Cultura din Alba Iulia cu un spectacol sustinut de actorii Teatrului Odeon din Bucuresti. Din 6 octombrie, vor urma alte productii teatrale romanesti, ce nu trebuie ratate: „Scandal la Opera” (Teatrul Nottara, regia Petre Bokor cu o distributie de exceptie), „Legenda Marelui Inchizitor” (Teatrul National Bucuresti, regia Radu Penciulescu in care Victor Rebengiuc face unul dintre cele mai importante roluri ale carierei sale), „Vis” (One Man Show cu Dan Puric), „Dumnezeul de a doua zi” si „Acasa la tata” (ambele fiind spectacole ale Teatrului ACT Bucuresti).

Din strainatate vin anul acesta cateva spectacole ce au trecut prin festivaluri importante din Europa: „Magic Dust” (Franta), Flamenco con Alba (Franta), „Casanova Requiem for love” (Franta / Bulgaria).

Copiii vor avea parte de reprezentatiile unor teatre de papusi, iar serile festivalului vor fi dedicate  concertelor de club.

D.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii