Un delegat francez, in vizita la romii din Contesti   octombrie 1st, 2010

Foto: lefigaro.fr

Presedintele delegatiei franceze din cadrul Partidului Popular European, Jean Pierre Audy, a facut vineri dimineata, o vizita romilor din Contesti, judetul Dambovita, la initiativa delegatiei Romaniei, informeaza NewsIn.  
Jean Pierre Audy a a afirmat ca a vazut, in Romania, copii de romi fericiti, spre deosebire de cei de la metroul francez.
Oficialul francez a mai spus ca adevarata provocare pentru autoritatile romane este sa-i aduca la scoala pe acesti copii, precizand ca este important sa se realizeze un grup de lucru in interiorul PPE, care sa vina cu solutii reale si concrete pentru integrarea sociala a romilor.

Romii, o problema a Europei

Si asta pentru ca, a spus presedintele delegatiei franceze, in Europa, traiesc aproximativ 15 milioane de romi, prin urmare aceasta nu este doar o problema a Romaniei, ci a Europei.
„Orice strategie se poate realiza numai pe baza constatarilor reale. Suntem adeptii faptului ca cetatenii Europei trebuie sa fie liberi, insa Franta este si adepta ordinii, pentru ca fara ordine vorbim de anarhie. in Carta Drepturilor Omului mai figureaza si dreptul la proprietate, iar Franta nu poate accepta ca acesta sa fie incalcat. Taberele de romi ocupau proprietati care nu erau ale lor. Nu au fost numai cetateni romani”, a mai declarat delegatul francez, citat de NewsIn.
Comuna a fost aleasa de oficialul francez pentru ca la Contesti se afla una dintre cele mai mari comunitati de romi din judetul Dambovita, unde autoritatile au si facut demersuri pentru integrarea acestora.  (A.S.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii