Boc: Romania ofera atat cat poate   octombrie 2nd, 2010

Foto: mediafax.ro

Guvernul nu poate accepta revendicari ale sindicatelor care depasesc posibilitatile economiei Romaniei, a declarat premierul Emil Boc dupa intalnirea cu reprezentantii CSDR. Boc a mai declarat ca salariul minim va creşte la un nivel stabilit si in functie de interesele patronatelor, iar bugetarii isi vor recupera o parte din pierderi, relateaza Mediafax.

„In privinta politicii salariale, Romania va oferi atat cat poate, nu vom oferi in manieră populista mai mult decat e posibil (…) Bugetarii vor recupera o parte importanta din salariul diminuat cu 25%, in 2010, prin noua lege a salarizarii. Salariul minim va creste în raport cu valoarea din prezent de 600 lei. Valoarea finala a salariului minim va fi stabilita în functie de doua exigente: sa contribuim la eliminarea muncii la negru prin ridicarea salariului, iar valoarea salariului sa nu conduca la pierderea suplimentara de locuri de munca. Trebuie sa tinem cont atat de interesele sindicatelor, cat si de interesele patronatelor, si nu in ultimul rand de interesele economiei. Fondul de salarii pentru 2011 este de 39 de miliarde de lei ” a declarat premierul.

Emil Boc a adaugat ca „desi partea dificila nu a trecut, trebuie sa construim acum o fundatie solida pentru o crestere economica constanta si durabila. Nu putem consuma mai mult decat producem si nu putem sa ne imprumutam pentru a consuma. Premierul a mai spus că principalele resurse financiare vor fi indreptate catre locurile de munca si absorbtia fondurilor europene. Pentru a ramane credibili trebuie sa avem politici coerente de sustinere a dezvoltarii si a muncii”.

Confederaţia Sindicatelor Democratice din Romania (CSDR) a anuntat sambata, dupa negocierile cu premierul, ca isi mentine decizia de a organiza un miting de protest pe data de 5 octombrie, dupa ce Emil Boc a propus un salariu minim de 640 de lei din anul 2011, in timp ce reprezentantii CSDR au solicitat 750 de lei.

Boc: Guvernul va oferi garantii pentru tinerii antreprenori

Emil Boc a declarat ca guvernul va sustine in continuare mediul de afaceri, iar in acest sens va fi promovata o lege prin care tinerii antreprenori, de pană in 35 de ani, vor primi garantii de stat pentru credite si ajutoare de stat nerambursabile in valoare de maximum 10.000 de euro, relateaza Antena3

Totodata, premierul a spus că Romania are nevoie de cinci miliarde euro pentru a finanta deficitul bugetar, care va fi de 4,4% din PIB in 2011. Cresterea economica va fi de 1,5 – 2%, potrivit prognozei Guvernului. (D.M.D.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii