China vrea sa coopereze cu UE pentru depasirea crizei financiare   octombrie 2nd, 2010

Foto:life.com

Premierul chinez Wen Jiabao a declarat, sambata, la Atena, ca tara sa este dispusa sa coopereze cu Uniunea Europeana, inclusiv cu Grecia, pentru depasirea crizei financiare. Seful Guvernului chinez a mai dat asigurari ca Beijingul poate coopera cu UE la supravegherea sistemului financiar si international, anuntand intentia Chinei de a cumpara obligatiuni guvernamentale grecesti, transmite AFP, consultata de HotNews.

„China este pregatita ca, mana in mana cu UE, ca pasagerii aceleiasi barci, sa intareasca cooperarea pentru a depasi criza financiara”, a declarat oficialul chinez, in Grecia, in timpul unui turneu in Europa. El a vorbit despre efortul de a promova reforma sistemului financiar international si pentru a consolida supravegherea lui. In acest sens, Wen Jiabao a precizat ca Beijingul va achizitiona obligatiuni emise de guvernul elen, pentru a-si arata sprijinul pentru Grecia, grav afectata de criza datoriilor. „China va depune un efort important pentru a sustine Grecia si tarile din zona euro sa depaseasca criza”, a spus Wen, adaugand ca se asteapta ca vizita de doua zile in statul elen sa contribuie la extinderea relatiilor bilaterale in toate domeniile.

Grecia si China au promis sa stimuleze investitiile printr-un memorandum de intelegere. In plus, companii private din cele doua tari au semnat mai multe acorduri in domeniul naval, al constructiilor si al turismului.

Wen se va deplasa luni in Belgia, unde va fi prezent la summitul UE- China, turneul sau european incluzand si Germania, Italia si Turcia.(L.P)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii