Funeriu: Noua lege a educatiei loveste in interesele nelegitime din invatamantul superior   octombrie 2nd, 2010

Foto: 1235.ro

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa la Targu Mures, ca proiectul noii legi a educatiei loveste in interesele nelegitime din invatamantul superior si de aceea este blocata in Senat, relateaza Mediafax

„Aceasta lege a Educatiei loveste in interesele nelegitime din invatamantul superior. Acesta este motivul esential pentru care legea este blocata acum in Comisia de educatie din Senat, pentru ca, pe langa interese legitime ale invatamantului care sunt reprezentate, acolo sunt in mod evident reprezentate si acele interese nelegitime care au dus invatamantul superior din Romania unde se afla astazi”, sustine Funeriu.

Potrivit ministrului Educatiei, centrul de putere se afla in universitati si, de aceea ministerul doreste modernizarea acestora si concentrarea finantarii spre cele care au performanta. Funeriu spune ca noua Lege a educatiei va ajuta la modernizarea invatamantului si ca „acest lucru ii deranjeaza pe cei care sunt obisnuiti sa pescuiasca in apele tulburi ale Educatiei”. Ministrul subliniaza ca trebuie restabilita increderea in sistemul de invtamant superior romanesc, adaugand ca acesta a fost decredibilizat prin plagiat si pentru ca a devenit o fabrica de diplome.

Funeriu: Sunt un adept al descentralizarii facute bine

Ministrul Educatiei a mai declarat azi ca este un adept al descentralizarii bine facute, pentru ca astfel va creste calitatea actului de invatamant. Funeriu a adaugat ca, daca Legea educatiei ar fi intrat in vigoare, nu ar mai fi fost suspiciuni de politizare in scoli.

„Au fost exemple unde existau suspiciuni de politizare in ceea ce priveste numirile de directori. Daca aceasta lege a educatiei ar fi fost in vigoare la inceputul de an scolar, toate scolile din Romania ar fi avut posibilitatea sa isi aleaga directorul in consiliul de administratie, format din reprezentanti ai scolii, ai parintilor si ai colectivitatilor locale, fara o implicare care sa lase suspiciunea unei politizari. Daca veti urmari ce s-a intamplat in mandatul meu veti observa ca nu s-au facut numiri politice”, a spus Funeriu. „Sunt un adept foarte puternic al descentralizarii facute bine. Descentralizarea nu este o finalitate, este un mijloc de crestere a calitatii actului educational, a calitatii modului in care sunt conduse scolile”, a adaugat ministrul.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, s-a aflat, sambata, la Targu Mures, la deschiderea anului universitar la Universitatea de Arta Teatrala din municipiu. La ceremonie a participat si vicepremierul Marko Bela. (D.M.D.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii