Guvernul isi asuma raspunderea pe Legea Educatiei, daca aceasta ramane blocata in Senat   octombrie 2nd, 2010

Foto: valcea-news.ro

Premierul Emil Boc a declarat, sambata, ca Guvernul isi va suma raspunderea pe Legea educatiei, in forma adoptata de Camera Deputatilor, daca dezbaterile pe proiectul de act normativ, din Senat, nu vor fi finalizate, relateaza Mediafax.

„Am analizat stadiul Legii educatiei, care este blocata la Senat. Punctul meu de vedere este ca, daca in perioada imediat urmatoare nu se deblocheaza legea educatiei de la Senat, nu exclud posibilitatea angajarii raspunderii asupra acestui proiect, pentru ca reforma educatiei sa mearga pana la capat. Nu accept blocarea acesteia dupa dezbaterile care au avut loc, atat in societatea civila, cat si in Parlament. Guvernul are in vedere in acest sens forma adoptata in Camera Deputatilor pentru o eventuala angajare a raspunderii.” a declarat premierul. Emil Boc a mai precizat ca decizia privind asumarea raspunderii apartine Coalitiei si ca tema va fi discutata luni, pentru stabilirea unor termene de deblocare a discutiilor in Senat.

Tot sambata, intr-o conferinta de presa, atat vicepremierul Marko Bela, cat si ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, au pledat pentru urgentarea procedurilor de adoptare a Legii educatiei, sustinand ca aceasta este o o prioritate pentru partenerii de guvernare ai democrat-liberalilor. Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat ca, daca dezbaterile din Senat nu continua pe marginea Legii educatiei, va ridica problema angajarii raspunderii in Coalitie, fiind multumit de forma Legii care a ieşit din Camera Deputatilor. (D.M.D.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii