Ion Raut risca excluderea din PNL pentru ca a fost securist   octombrie 2nd, 2010

Foto: radioomega.ro

Biroul Politic al PNL Gorj a decis, vineri, initierea procedurilor de excludere din partid a fostului purtator de cuvant al filialei, Ion Raut, pe motiv ca acesta a fost ofiter de securitate, relateaza Mediafax.

Anuntul a fost facut de vicepresedintele Lucian Iliescu, in prezenta presedintelui organizatiei judetene, Dian Popescu.

Conform lui Iliescu, votul pentru propunerea de excludere a lui Raut a fost de 15 la 11 , vicepresedintele PNL precizand ca nu se astepta la un numar asa de mare de persoane care sa-l sustina pe fostul purtator de cuvant al organizatiei.

„Asemenea categorii de oameni nu pot face politica la PNL. A fost in partid pana acum pe greselile altora. Conform statutului partidului nu este posibil sa avem asemenea categorii de oameni. S-a terminat perioada lor. Este o pata pentru noi sa avem un asemenea om”, a mentionat Iliescu, acesta avand o discutie cu Raut pe 4 septembrie, la sfarsitul conferintei de alegeri in cadrul PNL Gorj.

„Daca a lucrat in domeniul acesta, eu i-am spus ca este greu sa mearga langa noi. El mi-a spus ca nu a facut rele, dar eu nu stiu ce inseamna rele. Aceasta institutie produce niste cadre care nu au nimic in comun cu liberalismul. Pe mine m-a surprins votul de 11 in favoarea lui si cred ca e pe o lipsa de informare. Acesti oameni nu au ce cauta in partid. Acum reparam ceea ce trebuia facut de mult”, a mentionat Lucian Iliescu.

Ion Raut, membru ales in noul Birou Politic al PNL Gorj, a lipsit vineri de la sedinta prezidata de Iliescu, el fiind prezent la Bucuresti pentru a depune o contestatie impotriva validarii alegerilor din cadrul organizatiei judetene.

Lucian Iliescu a precizat ca alegerile au fost insa validate cu unanimitate, iar prezenta lui la sedinta de la Targu Jiu reprezinta dovada ca actuala conducere a filialei este una stabila.

Propunerea de excludere a lui Ion Raut din PNL Gorj va fi supusa votului final pe 16 octombrie in Delegatia Permanenta a organizatiei.

Raut a fost membru PDL pana in vara anului 2006, cand, de asemenea, a fost exclus dupa o serie de atacuri si reclamatii depuse la adresa presedintelui de atunci al filialei, fostul secretar de stat din Ministerul Economiei, Ionel Mantog.

Acesta s-a inscris ulterior in PNL, iar in 2007 fostul sef al PNL Gorj, deputatul Dan Morega, l-a promovat ca director de personal in cadrul Complexului Energetic Turceni, functie pe care si-a pierdut-o in anul 2009, cand Mantog a devenit director economic al unitatii respective.

Raut a fost intre 2007 si 2010 purtator de cuvant al PNL Gorj, el candidand la inceputul lunii septembrie pentru o functie de vicepresedinte al filialei, numarul de voturi obtinute asigurandu-i doar calitatea de membru in Biroul Politic al organizatiei. (S.A.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii