Boc: Nu am nicio retinere ca Guvernul sa isi asume raspunderea le Legea educatiei   octombrie 3rd, 2010

Foto: mediafax.ro

Premierul Emil Boc a declarat, duminica, ca nu are nicio retinere ca Guvernul sa isi angajeze raspunderea pe proiectul Legii educatiei daca acesta nu va fi deblocat intr-un termen rezonabil de la Senat.
„N-am nicio retinere ca Guvernul sa isi angajeze raspunderea pe proiectul Legii educatiei nationale pornind de la forma adoptata in Camera Deputatilor pentru ca acum nu mai exista obiectii ca nu s-a dezbatut”, a spus Boc, in localitatea suceveana Darmanesti. Boc a subliniat ca tergiversarea legii de catre Opozitie si blocarea ei in comisie este inacceptabila. „Cred ca un domeniu atat de important cum este educatia nationala nu mai poate suferi amaare daca vrem sa dam copiilor o educatie pe masura standardelor europene si sa facem o educatie pe care toti romanii o doresc”, a afirmat Boc, adaugand ca in sedinta de luni a coalitiei de guvernare va fi discutata aceasta problema.

Premierul Emil Boc a declarat si sambata ca nu exclude posibilitatea angajarii raspunderii Guvernului pe Legea educatiei. daca proiectul de act normativ nu va fi decloat in Senat. De asemenea, vicepremierul Marko Bela a anuntat ca va cere Coalitiei de guvernamant sa ia in calcul asumarea raspunderii pe aceasta lege in forma in care aceasta a trecut in Camera Deputatilor.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din invatamant (FSLI), Aurel Cornea, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca sindicalistii vor adoptarea noii Legi a educatiei, care este blocata in Senat, dupa o dezbatere reala cu sindicatele, in Parlament, nu prin asumarea raspunderii Guvernului, asa cum a anuntat premierul Emil Boc. (D.M.D.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii