Meteo: Duminica friguroasa, insa fara ploi – VEZI PROGNOZA   octombrie 3rd, 2010

Puteti uita acasa umbrela, insa nu si gecile groase (Foto: ferestresprenatura.blogspot.com)

Duminica se anunta o zi mai degraba fara ploi, dar cu maxime ce raman cu 5-6 grade sub valorile normale. Astfel, vor fi 12 grade in depresiunile transilvane si nordul Moldovei si 19 grade in sud, in Lunca Dunarii. In centrul, estul si sudul tarii vor fi nori, fara ploi, iar la munte sunt conditii de ninsoare, anunta realitatea.net.

In Capitala, vor fi numai 8-9 grade dimineata, insa nici amiaza nu e mai agreabila termic, urmand ca temperaturile sa nu depaseasca 16-17 grade.

La munte, temperatura aerului continua sa scada, iar la peste 1600 de metri, lapovitele si ninsorile, chiar daca slabe, nu intarzie sa apara. In special in Carpatii Meridionali si cei Orientali, norii sunt astazi mai adunati, dar ploile sunt slabe si, din fericire, vantul nu se simte. Dar, pentru ca de la o zi la alta mai pierdem cateva grade, mai ales in zona montana, dimineata favorizeaza aparitia brumei, iar pe vai si depresiuni va fi ceata.

Vestul, nordvestul, dar si centrul tarii au parte astazi de soare si de nori putini din care nu vor cadea ploi. Temperaturile vor fi insa scazute, de numai 17 grade la Oradea si Arad si cel mult 18 la Timisoara.

In sud se mentine aceeasi atmosfera, cu nori in trecere si cativa stropi de ploaie, cel mai probabil pe la deal. Temperaturile nu vo trece de 16 grade la Craiova si Ploiesti si 17 la Calarasi.

Cerul nu e prea incarcat de nori nici in Dobrogea, dar aici vantul e intens, iar temperaturile scazute, cu numai 15 grade la Constanta si un grad mai mult la Tulcea.

Cel mai rece este in Moldova, se vor inregistra 12 grade la Suceava, in Bucovina si nu mai mult de 15 de la Galati la Botosani.

Luni va fi rece mai ales in estul tarii, dar cerul mai aduna nori de ploaie doar in Dobrogea. Banatul are parte de vant destul de puternic, iar maximele vor aduce de la 10-12 grade in depresiuni, dar si in nordul Moldovei. In Bucuresti vor fi 15-16 grade,si pana la 18-19 grade in Campia de Vest.

Nici marti nu se anunta temperaturi mai mari. Vor fi numai 11 grade la Suceava, 14 in Bucuresti, fata de 22 cat ar fi normal, dar tot 14 si la Vaslui, Giurgiu si Sibiu si nu mai mult de 17 la Timisoara. Nori mai densi vor fi doar prin sudvestul si sudul tarii, dar ploile sunt doar in trecere.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii