Analistii vad profituri in scadere pentru companiile din S&P 500   octombrie 4th, 2010

Analistii economici din SUA au redus previziunile de profit pentru companiile din indicele S&P 500, cel care urmareste evolutia principalelor companii de pe bursa americana.

In luna august acestia se asteptau ca profitul mediu/actiune, pentru primele 500 de companii de pe Bursa de la New York, sa ajunga la 96,16 dolari in 2011, dar in septembrie estimarea s-a redus la 95,17 dolari. Aceasta a fost prima revizuire in scadere data de analistii financiari in ultimul an.

De asemena, acestia si-au redus estimarile de profit pentru indicii bursieri din 20 dintre cele 24 de piete de capital dezvoltate din intreaga lume. Previziunile lor au fost facute pe fondul mentinerii ratei somajului in Statele Unite ale Americii la cel mai inalt nivel din ultimii 27 de ani, dar si din cauza masurilor de austeritate impuse tarilor europene pentru micsorarea deficitului bugetar. Managerii financiari ai companiilor cu indicele S&P 500 sustin ca revizuirile celor 8.500 de analisti chestionati de Bloomberg sunt normale in contextul economic actual.

Conform estimarilor solicitate de Bloomberg, companiile din indicele S&P 500 pot raporta profit in crestere in medie cu 23% in cel de-al treilea trimestru. Incetinirea ritmului de crestere la nivel mondial i-a determinat pe economisti sa reduca si previziunile pentru evolutia produsului intern brut al SUA la 2,5 % in 2010, in scadere de la 3,1%, fata de cat se estima in luna mai. (21:35)

A.B.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii