Boc: Coalitia va decide daca ne asumam raspunderea pe legea Educatiei   octombrie 4th, 2010

Foto: valcea-news.ro

Premierul Emil Boc a declarat, luni, ca decizia privind o eventuala asumare a raspunderii Guvernului pe Legea Educatiei va fi luata de membrii coalitiei de guvernamant, conform Mediafax. Boc sustine ca un asemenea demers nu ar incalca deciziile Curtii Constitutionale.
„Exista posibilitatea angajarii raspunderii Guvernului pe Legea Educatiei. Vreau sa raspund criticii ca nu ar fi posibila angajarea raspunderii din cauza unei decizii a Curtii Constitutionale. Acea decizie facea referire ca nu ar fi existat o dezbatere pe marginea acestei legi si era prea importanta ca sa fie promovata prin angajarea raspunderii. Acum aceasta critica a disparut datorita faptului ca atat in societatea civila, cat si in Camera Deputatilor au fost dezbateri timp de patru luni”, a afirmat Emil Boc, adaugand ca „partea de dezbateri asupra Legii educatiei naţionale a fost acoperita astfel incat angajarea raspunderii nu ar avea nicio problema”. „Dar, decizia apartine coalitiei. Un asemenea proiect nu se poate adopta prin asumare daca nu exista sustinerea intregii coalitii”, a subliniat premierul.

BPN al PDL i-a mandatat, luni, pe premierul Emil Boc si pe liderii grupurilor parlamentare sa grabeasca adoptarea in Parlament a Legii educatiei si a Legii salarizarii unitare, iar, daca in zece zile acestea nu vor fi finalizate, Guvernul isi va asuma raspunderea. (D.M.D.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii