Flutur: Guvernul va emite o OUG pentru garantarea afacerilor tinerilor   octombrie 4th, 2010

Foto: romanialibera.ro

Guvernul va emite o ordonanta de urgenta prin care se va stabili sprijinul pentru tinerii intre 18 si 35 de ani, prin acordarea din Fondul de garantare pentru IMM-uri a unor ajutoare de stat sub forma de garantii, a anuntat vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur, conform Mediafax.„Guvernul, prin Ordonanta de Urgenta, intenţioneaza sa emita un act normativ referitor la sustinerea tinerilor. E vorba despre legea start-up. Este o lege europeana. Este vorba de sprijinirea tinerilor intre 18 şi 35 de ani. Acordarea din Fondul national de garantare a IMM a unor ajutoare de stat, ne referim aici la garantii, functie de resursele pe care le avea Guvernul in perioada urmatoare, pe 2010, pe 2011, in conditii pe care Guvernul le va cere prin acest act normativ. Si aici trebuie sa aiba minim doi angajati, sa reinvesteasca profitul. Sunt facilitati, scutiri la angajatori pentru fondul de sanatate si pensii astfel incat sa stimulam aparitia acestor firme, a unor intreprinderi mici si mijlocii care sa-si poata dezvolta afaceri”, a precizat Gheorghe Flutur. Acesta a adaugat ca firmele trebuie sa aiba un plan de afaceri care sa fie validat de Fondul pentru garantare a IMM-urilor si sa fie acceptat de banca.

Potrivit lui Flutur, bugetul alocat pentru sustinerea tinerilor este un „buget limitat”. „Vor fi cateva sute de firme sustinute in acest an si cateva mii de firme vor fi sprijinite anul viitor. Ca schema de finantare este un plafon maxim de 100 mii de euro, pana la 8% sa beneficieze de garantii de la Fondul national de garantare a IMM”, a adaugat vicepresedintele PDL. „Acest proiect de lege, ordonanta de urgenta il pregateste Guvernul si astazi a fost o prezentare în BPN”, a adaugat Gheorghe Flutur.

Premierul Emil Boc a anuntat, miercuri, ca proiectul de act normativ in baza caruia tinerii intreprinzatori in varsta de 35 de ani vor beneficia de o serie de facilitati la initierea unei afaceri va fi discutat de Executiv, saptamana aceasta.  (D.M.D.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii