Indicele preturilor imobiliare pe trend descendent si in septembrie   octombrie 4th, 2010

foto: imobiliare-rezidentiale.ro

In luna septembrie indicele imobiliare.ro a inregistrat un regres de 1,1%. Potrivit portalului de imobiliare, media preturilor locuintelor a scazut cu 12 euro/mp, fata de august, ajungand la 1.104 euro/mp. Comparativ cu septembrie 2009, cand indicele se ridica la o valoare de 1.226 euro/mp, preturile locuintelor sunt acum mai mici cu 10%.

Adrian Erimescu, directorul general al siteului, considera ca preturile vor continua sa scada pana la finele anului, urmand trendul descendent, inregistrat in ultima perioada.

Preturile apartamentelor vechi s-au redus in septembrie cu 2,5%, fata de luna precedenta, valoarea indicelui ajungand la 1.131 euro/mp de suprafata utila. Valoarea imobilelor a scazut direct proportional cu numarul de camere, cu 4,2% pentru apartamentele cu patru camere si ajungand pana la un regres de 1,9% pentru garsoniere.

Evolutia preturilor in provincie difera de la o zona la alta. Astfel, daca in Brasov preturile au scazut pana la 894 euro/mp, in Cluj valoarea apartamentelor a ramas oarecum constanta, cu un declin de doar 0,4%, iar in Iasi pretul mediu al imobilelor a crescut cu 1%.

Pentru detalii suplimentare asupra preturilor imobilelor in principalele zone ale tarii, cititi mai multe pe Capital.ro (15:13)

A.B.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii