Liberalii cer retragerea si reformularea Strategiei de Aparare   octombrie 4th, 2010

Foto:realitatea.net

Vicepresedintele PNL, Varujan Vosganian, a anuntat, luni, ca liberalii cer retragerea si reformularea Strategiei Nationale pentru Aparare, document aprobat de CSAT. Liberalul sustine ca, desi Parlamentul nu poate modifica acest text, il poate respinge din pricina numeroaselor nereguli, transmite Ziare.com.

Vosganian a declarat ca Strategia de Aparare are acelasi regim cu tratatele internationale si ca Parlamentul, desi nu poate interveni asupra textului documentului, o poate aproba sau respinge. Prin urmare, documentul poate fi retrimis presedintelui spre reformulare in spiritul dezbaterii din spatiul public, fie „ramane in procedura” si poate fi respins, pe motiv ca „aduce prejudicii internationale Romaniei”, prin dispretul pe care il arata fata de libertatea presei si prin ignorarea unor realitati economice negative, a explicat Vosganian.

Vicepresedintele PNL a mai spus ca seful statului „trebuie sa respecte structurile democratiei” si sa isi asume riscul sa nu se aprobe aceasta Strategie, daca nu o reformuleaza. Vosganian a admis totusi ca nu exista sanse mari ca presedintele sa raspunda favorabil la aceste solicitari. „Presedintele nu s-a dovedit un interlocutor deschis dialogului”, a explicat Vosganian.

Reamintim ca Strategia Nationala pentru Aparare, aprobata in vara de CSAT si transmisa Parlamentului spre dezbatere, prevede ca vulnerabilitati in Strategia de Aparare si campaniile de presa la comanda cu scopul de a denigra institutii ale statului, diminuarea capacitatii de aplicare a legii de catre unele institutii si presiunile exercitate de trusturi de presa asupra deciziei politice.(L.P.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii