Premiera „Draga Elena Sergheevna” la Teatrul de Comedie   octombrie 4th, 2010

Elevi de liceu si actori profesionisti isi dau intalnire pe scena Teatrului de Comedie din Bucuresti pentru premiera spectacolului „Draga Elena Sergheevna” de Ludmila Razumovskaia, in regia lui Alexandru Mazgareanu. Spectacolul este un proiect al Centrului de Creatie Opera Prima, sprijint de actorul George Mihaita, directorul Teatrului de Comedie si al Clubului UNESCO Adolescentii, potrivit Mediafax.

Piesa prezinta patru elevi de liceu care merg acasa la profesoara lor de matematica pentru a o felicita de ziua ei. Lucrurile se complica atunci cand elevii o roaga sa le dea cheia de la dulapul cu lucrarile finale pentru a-si modifica notele. Profesoara refuza. Elevii o sechestreaza.

Desi anuntate in cadrul ministagiunii de toamna de la Sala Noua a Teatrului de Comedie ca repetitii generale cu public, cele doua reprezentatii din luna septembrie s-au constituit in adevarate debuturi actoricesti pentru liceenii care joaca in spectacol, sub coordonarea regizorului Alexandru Mazgareanu, a actritei Sorina Stefanescu si a scenografei Maria Pitea.

Tinerii actori sunt: Vlad Balan, Gabriel Feresteanu, Mirela Sanda si Ilinca Tuvene. Alaturi de ei, si-au adus aportul si Liviu Chitu, student la actorie in anul al III-lea la UNATC, si Silvia Stanciu, absolventa a Universitatii Hyperion si posesoarea unui palmares actoricesc, cu multe roluri jucate in special in productii cinematografice.

Proiectul Opera Prima este coordonat de o echipa de tineri profesionisti, masteranzi si absolventi ai U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale” Bucuresti.

Cele doua spectacole sunt programate vineri si duminica, de la ora 19.00, la Sala Noua a Teatrului de Comedie.

D.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii