Regizorul „Morgen” viseaza la un film de aventuri pentru copii   octombrie 4th, 2010

Regizorul Marian Crisan (Foto: cinemagia.ro)

Desi cel mai recent film al sau „Morgen” a intrat doar de cateva zile in cinematografele din Bucuresti, regizorul Marian Crisan viseaza deja la urmatorul proiect: un film pentru copii. „Mi-ar placea sa fac un film de aventuri pentru copii, cu minime efecte speciale, la nivel de Arabela, asa. Dar nu exista nici pofta scenaristilor de a scrie asa ceva. Daca ar exista pe piata zece scenarii bune de astfel de filme, s-ar gasi cineva sa faca macar unul totusi. Nici nu exista o scoala care sa te invete sa scrii scenarii pentru filme de gen, comedie sau actiune. Sa fim seriosi”, a declarat regizorul intr-un interviu acordat site-ului filmreporter.ro In interviu, Marian Crisan vorbeste si despre regizorii preferati, dificultatile lui Morgen, minimalism si libertatea de a improviza.

Nu ai bani de decoruri, de costume…

Si-ar dori sa lucreze la un film cu buget mare, dar “noi nu facem in nici un caz ceva foarte original, desi avem un touch romanesc care iese in evidenta in lume, dar cu siguranta are legatura si cu bugetul. Nu poti depasi o anumita suma, esti constrans sa te limitezi. Nu ai bani de decoruri, de costume, nu prea poti face un film de epoca in Romania. Adica, poti, dar iti trebuie un buget serios. Sau film de gen, horror sau actiune”.

„Nu eram pregatit sa fac un film important”

Regizorul a dezvaluit si care a fost partea cea mai dificila in timpul filmarilor la „Morgen”. „A fost ca o aventura, eram intr-o efervescenta continua si nu resimteam nimic ca pe o dificultate, dar acum, daca ma uit inapoi, filmarile cu Yilmaz Yalcin in apa au fost destul de grele. Erau 5 grade, aveam cate trei costume pe noi, se apropiau zorile, lucram contra cronometru, eram la limita. Unele scene au fost repetate din diverse motive, altele pentru ca a rasarit soarele. A trebuit sa tot lasam pe maine. Morgen (rade)”.

„Sincer, ma asteptam ca debutul sa se intample mai devreme, dar nici nu eram pregatit sa fac un film important – voiam sa fac ceva important, nu orice film”, spune regizorul. Pelicula „Morgen” de Marian Crisan deschide, peste doua zile, Festivalul International de Film de la Iasi.

In 1999, Marian Crisan termina facultatea de regie cu sentimentul ca a facut-o degeaba. A vrut sa renunte din primul an, insa a ramas de dragul alor lui. Dupa un an de pauza, cand niste prieteni l-au rugat sa le regizeze un videoclip, a luat camera in mana si n-a mai lasat-o pana astazi. Are peste 200 de videoclipuri in portofoliu, cateva scurtmetraje – unul premiat cu Palme d’Or la Cannes, Megatron – si lungmetrajul de debut, Morgen, care ruleaza de vineri pe ecrane.

Cititi interviul integral AICI

Vezi AICI trailerul “Morgen”

D.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii