REVISTA PRESEI ARTS: Ozzy Osbourne, un mosneag la inaltime   octombrie 4th, 2010

Ozzy Osbourne la Bucuresti

Pret de o zi, toate publicatiile autohtone au purtat pe umeri steagul rock si au povestit cum li s-a parut aparitia pe scena a nasului heavy metal, Ozzy Osbourne, utilizand din plin apelativele “mosneag” sau “bunic”, care, ce-i drept, nu sunt foarte pe placul legendarului artist.

Bestmusic.ro isi deschide cronica de concert cu un titlu intrigant, dar sugestiv: “Ozzy, cel mai fericit om de pe o scena”, apoi autorul continua cu o poveste din adolescenta cand a luat prima data contact cu muzica Ozzy, la un pick-up rusesc, in pauza celor doua ore de meditatii la matematica.

Dupa ce il mustruluieste pe Ozzy pentru viata sa traita prea intens, reporterul Tiberiu Crisan apreciaza indemnul domnului Osbourne de a incepe “nebunia”, tipetele, aplauzele si spuma “din belsug”.

“Saracia vizuala a spectacolului” a fost suplinita, potrivit autorului, de prezenta de spirit a lui Ozzy, care a dovedit ca traieste pentru a pasi pe scena, in fata multimii.

“Mosneagul neinteligibil din culise prinde viata si traieste din plin ‘War Pigs’, ‘Iron Man’, ‘Killer of Giants’ si ‘Suicide Solution’. Culmea, dupa toate aceste titluri deprimante, energia pe final de concert e pozitiva”, mai precizeaza Tiberiu Crisan.

Mediafax a realizat o adevarata radiografie a traseului lui Ozzy in tara, de la aterizarea pe aeroport si pana la coborarea de pe scena.

“Melodiile au alternat cu dusurile cu spuma, declaratiile de dragoste, ‘I fucking love you’ si, in final, doua galeti cu apa care au aterizat, din nou, peste spectatori”, poveste in jurnalul sau, reporterul Mediafax.

Una dintre cele mai calde si mai surprinzatoare descrieri ale lui Ozzy vine tot din aceasta cronica, si ea suna in felul urmator: “un tembel cu suflet mare, caruia ii place enorm sa se dea in spectacol”.

Cu permisiunea artistul de a se dezlantui, publicul si-a cerut partea sa de muzica si, instigat de indemnurile venite de pe scena (“one more song”), a avut parte de nemuritoarele “Mama, I’m coming home” si “Paranoid”.

Adevarul.ro descrie prestatia “veteranului” Ozzy drept o demonstratie ca varsta nu are legatura cu nimic altceva decat cu cifrele, nicidecum cu starea de spirit.

Reporterul povesteste cum publicul, in ciuda frigului de afara, nu a avut prea multe obiectii in a simula nebunia pe imnurile heavy metal din perioada cand era solist in Black Sabbath dar post Black Sabbath.

“Tonusul bunicului sprinten, care a inceput sa alerge pe scena si sa gesticuleze catre public, este un miracol daca iei in considerare anii de excese de toate felurile”, mediteaza reporterul pe marginea energiei artistului.

Dupa ce ne ofera o amuzanta traducere a piesei “Bark at the moon”, mai precis “Latra la luna”, adevarul.ro lauda inspiratia fanilor veniti cu pelerine de ploaie care s-au putut apara astfel de spuma cu care Ozzy ii stropea.

“ In cea de-a doua parte a concertului de o ora si 45 de minute, rockerul britanic a aparut pe scena purtand pe umeri un steag al Romaniei, cu care a alergat ca si cum aceasta ar fi fost pelerina unui supererou al rockului”, mai povesteste Ruxandra Grecu.

Potrivit jurnalul.ro, prin vocea lui Alex Revenco, “sambata seara, in Bucuresti s-a consumat unul dintre cele mai fierbinti concerte rock desfasurate vreodata in Romania”.

Laudand sunetul impecabil al acestui concert, Revenco apreciaza simplitatea, naturaletea si caldura Printului Intunericului.

“ Vocea nu l-a parasit deloc si ne-a delectat cu binecunoscute titluri din cariera solistica, dar si cu patru hituri Black Sabbath. A topait tot timpul (in stilul caracteristic), a laudat si a alintat publicul si a luat un steag al Romaniei si l-a purtat jumatate din spectacol in jurul gatului”, scrie jurnalul.ro.

Potrivit autorului, desi acuzat de satanism, Ozzy a dovedit contrariul, binecuvantand in repetate randuri multimea venita sa-l vada.

Cristina Mihalascu

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii