A murit actorul Norman Wisdom, “clovnul preferat” al lui Charlie Chaplin   octombrie 5th, 2010

Foto: Wikipedia

Actorul britanic de comedie Norman Wisdom, numit de Charlie Chaplin “clovnul sau preferat”, a murit ieri intr-un azil de batrani din apropierea locuintei sale de pe Isle of Man, la varsta de 95 de ani, anunta cotidianul “The Guardian”.

Potrivit familiei actorului, Wisdom a suferit o serie de atacuri cerebrale in ultimele sase luni, care au condus la o deteriorare semnificativa a starii sale de sanatate.

Printre admiratorii lui Norman Wisdom se numara printul Charles si celebrul comedian Charlie Chaplin, care a spus despre artistul britanic ca este singurul rival adevarat al geniului sau.

Wisdom a fost indragit si de intreaga populatie albaneza, care, in timpul regimului totalitar al lui Enver Hoxha nu a avut acces decat la filmele cu Wisdom, singurele productii cinematografice occidentale care erau permise in Albania in acea perioada (1941-1985).

Sir Norman Wisdom s-a nascut in 1915 la Londra si si-a inceput cariera artistica abia in 1946, ca mana dreapta a magicianului David Nixon. In doar sase ani, actorul a devenit un adevarat star de televiziune, avand aparitii chiar si in Royal Variety Show.

La inceputul carierei cinematografice, Wisdom s-a reinventat de cateva ori, trecand de la actorul conventional la interpretari ceva mai neobisnuite, cum a fost rolul bolnavului de cancer din piesa de televiziune “Going Gently” din 1981.

In anul 2000, artistul a fost ridicat la rangul de cavaler, iar in urma cu cinci ani s-a retras definitiv de pe scena din cauza sanatatii sale precare.

C.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii