Ankara: Romania, receptiva la cererile de extradare   octombrie 5th, 2010

Foto:armybase.us

Romania se numara printre tarile cele mai receptive la cererile de extradare a suspectilor de terorism formulate de autoritatile turce, sustine Ministerul Justitiei de la Ankara, potrivit cotidianului Zaman, consultat de NewsIn.

Statele europene au extradat mai putin de 10% dintre suspectii de terorism ceruti de Turcia in ultimul deceniu, fapt care nemultumeste Guvernul de la Ankara. Conform statisticilor Ministerului de Justitie, Turcia a primit raspuns pozitiv la numai 15 dintre cele 158 de cereri de extradare adresate statelor europene din 2000 pana in prezent. Printre cei 15 suspecti extradati, nu figureaza nici un membru al principalelor doua grupari teroriste care actioneaza in Turcia – Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) si Frontul Popular al Eliberarii Poporului (DHKP-C).

Aceleasi date sugereaza ca numai Germania, Romania, Cipru de Nord, Azerbaidjanul, Kazahstanul si Ucraina au fost partial receptive la cererile Turciei de expulzare a suspectilor de terorism, in timp ce Franta, Belgia si Olanda au fost cele mai putin receptive. Majoritatea detinutilor extradati sunt cei care au declarat ca prefera sa isi ispaseasca pedeapsa in inchisorile din Turcia. (L.P.)

 

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii