Bucurestenii vor avea caldura incepand de marti, doar noaptea   octombrie 5th, 2010

Bucurestenii vor primi si subventii la caldura, indiferent de venit (Foto: media1.ro)

Locuitorii Capitalei vor avea caldura in apartamente incepand cu noaptea de marti, insa doar pe timpul noptii, din cauza temperaturilor scazute din ultimele zile. Daca vremea se va mentine rece, furnizarea agentului termic se va face permanent, scrie realitatea.net.

„Avand in vedere scaderea accentuata a temperaturilor exterioare si prognozele meteorologice privind Municipiul Bucuresti, RADET Bucuresti anunta initierea probelor la cald in sistemul centralizat de incalzire incepand cu noaptea de 5 octombrie, ora 22.00”, se arata intr-un comunicat al RADET.

In functie de evolutia vremii, furnizarea caldurii se va face in regim permanent. „Procedurile de incarcare la cald a instalatiilor se vor desfasura concomitent in toate sectoarele din Capitala, exceptie facand zonele izolate in care acest lucru nu este posibil din motive obiective, precum lucrari de modernizare aflate in desfasurare, lucrari nefinalizate la nivel de imobile, avarii in instalatiile interioare ale blocurilor, dificultati tehnice neprevazute specifice inceputului de sezon de incalzire etc”, se mai arata in comunicatul citat.

„Acolo unde locatarii/proprietarii de apartamente nu doresc inceperea furnizarii de agent termic pentru incalzire, acestia pot face reglajele necesare la nivel de apartament actionand aparatele individuale de reglare si de masurare a consumului sau, prin hotarare la nivel de asociatie de proprietari, pot sista furnizarea caldurii din vana contorului de la baza scarii/blocului”, au precizat reprezentantii RADET.

Cresele, gradinitele si spitalele ar putea beneficia de caldura in regim permanent daca depun o solicitare in acest sens.

In tara, mii de persoane s-au debransat de la caldura in ultimele luni, speriate de facturi si de lipsa subventiilor. In Bucuresti, in luna iulia au renuntat la serviciile RADET aproape 500 de bucuresteni, cifra record pentru acea perioada. Calculele acestora au fost date peste cap de autoritati, avand in vedere ca  Sorin Oprescu a anuntat zilele trecute ca subventiile pentru caldura se vor acorda pentru toata lumea.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii