Ce au scandat profesorii la protestul de marti – GALERIE FOTO   octombrie 5th, 2010

"Guvernul mincios, toate le face pe dos", au concluzionat profesorii, de Ziua Mondiala a Educatiei (Foto: romanialibera.ro)

Aproape 8.000 de profesori au protestat, marti, de Ziua Mondiala Educatiei, in Capitala. Cadrele didactice afiliate la Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant au organizat un miting in Piata Victoriei, iar cele din Federatia Educatiei Nationale si Spiru Haret au protestat la Palatul Cotroceni. Desi erau inarmati cu bannere si pancarte, protestatarii de la Cotroceni si-au facut timp pentru a tine un minut de reculegere pentru mama presedintelui, scrie Adevarul.

Profesorii au scandat incontinuu „Jos Guvernul!” si le-au cerut reprezentantilor Executivului sa iasa afara, sa le asculte nemultumirile.

„Dupa 25 de ani de munca in invatamant am salariul 1.100 de lei. Stim ca nu rezolvam nimic astazi, protestul de-acum este doar o avanpremiera la ce urmeaza sa facem”, a declarat inaintea manifestarii, Cornel Cruceanu, membru FSLI Targu Mures. Acesta care purta dupa el o pancarda pe care era scris „profesor, jandarm, voluntar, doresc plata cu ora la Palatul Cotroceni si Palatul Victoria”.

Sindicalistii au renuntat, de aceasta data, la lozincile agresive. „Nu distrugeti invatamantul!”, „Ori premier, ori nimic. I-a reusit si una si alta”, „Guvernul mincinos, toate le face pe dos!”, au strigat profesorii in Piata Victoriei.

Liderul Federatiei Educatiei Nationale, Constantin Ciosu, a spus ca decesul mamei sefului statului este regretabil, insa actiunea cadrelor didactice nu a fost stopata, protestul fiind indreptat catre situatia dezastruoasa din invatamant, nu catre presedintele Romaniei.

Alti circa 2.000 de profesori ai Federatiei Educatiei Nationale si de la „Spiru Haret“ s-au adunat in fata Palatului Cotroceni. Desi erau inarmati cu pancarte si fluiere, dascalii au tinut un minut de reculegere pentru mama presedintelui. Ei au renuntat la sicriele si la crucile cu care voiau initial sa vina la protest.

Vezi GALERIE FOTO.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii