CE: Romania nu reuseste sa utilizeze fonduri comunitare   octombrie 5th, 2010

Foto: astreetjournalist.com

Aproximativ 95% din fondurile comunitare care ar putea fi mobilizate de catre Romania raman neutilizate, ceea ce impune reformarea administratiei publice, inclusiv prin depolitizare, a declarat Joost Kuhlmann, director la Unitatea Comisiei Europene pentru Finlanda, Bulgaria si Romania.

Potrivit lui Joost Kuhlmann, administratia publica slaba este rezultatul structurilor ineficiente din sistem si nu vina functionarilor publici. El a insistat pentru reforma administrativa si reducerea birocratiei, informeaza Mediafax.

Kuhlmann a mai adaugat ca niciunui demnitar nu ii place sa lucreze intr-o administratie birocratica, ineficienta, si de aceea este cruciala depolitizarea ei si crearea unui model bazat pe transparenta si responsabilitate. „Aceasta schimbare trebuie monitorizata, iar Comisia Europeana incurajeaza sa fie realizat un sistem impreuna cu Banca Mondiala, pentru reducerea birocratiei si accelerarea absorbtiei fondurilor UE”, a spus Kuhlmann.

Raspunsul premierului Emil Boc a fost acela ca Guvernul a demarat un amplu proces de reforma a statului roman, dupa 20 de ani de politici necorelate, care au dus la un stat greoi si la dezechilibre structurale. (13:40)

R.I.

CE: Romania nu reuseste sa utilizeze fonduri comunitare
Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii