Firmele se bat pe banii UE pentru pregatirea angajatilor   octombrie 5th, 2010

Autoritatile care gestioneaza banii europeni pentru dezvoltarea resurselor umane au suspendat apelul de proiecte cu sase zile inainte de termenul prevazut in ghid, deoarece valoarea finantarii solicitata depaseste de doua ori bugetul alocat care este in valoare de circa 75 de milioane de euro.

Peste 340 de cereri de finantare, care au cerut fonduri europene totale de lei 147,8 mil. euro, au fost inregistrate online în 15 zile de la deschiderea apelului de proiecte pentru axa 2 „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, domeniul de interventie 2.3 „Acces si participare la formare profesionala continua”, din cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), informeaza Ziarul Financiar.
Bugetul alocat pentru acest domeniu este circa 75 mil. euro. Valoarea totala eligibila a proiectului trebuie sa fie cuprinsa intre 50.000 şi 500.000 de euro, iar contributia proprie variaza intre 2 si 5% din valoarea cheltuielilor care se deconteaza.

De aceste cursuri pot beneficia angajatii si managerii (incadrati pe baza unui contract de management) din companii, iar printre activitatile care se finanteaza se numara participarea la cursuri pentru dobandirea unei calificari sau pentru cresterea nivelului de calificare, certificarea competenţelor pro­­fe­­sionale dobandite sau informare cu privire la opor­tunitatile de calificare a persoanelor angajate. (07:21)

R.I.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii