Incepe sa ninga din noiembrie – VEZI PROGNOZA   octombrie 5th, 2010

Pana la prima ninsoare, ne putem bucura de cele 25 de grade de la sfarsitul lui octombrie (Foto: berilac.com)

Frigul isi va intra progresiv in drepturi in acest final de an. Desi vremea de acum nu pare sa anunte acest lucru, luna octombrie va fi destul de calduroasa in ultima sa parte. Din noiembrie incep sa cada primii fulgi de zapada, iar in decembrie se anunta viscol, scrie antena3.ro.

Temperaturile scazute din ultimele zile au luat prin surprindere pe toata lumea, astfel ca am fost nevoiti sa schimbam tricoul cu haine mult mai groase. Chiar si asa, caldura nu ne-a parasit cu totul, pentru ca pe finalul lunii, in estul tarii termometrele vor arata chiar si 25 de grade.

Noiembrie va incepe cu temperaturi placute, cu maxime de 20 de grade in primele zile, in timp ce in noptile reci, in depresiuni, termometrele ar putea arata si -10 grade. Tot in noiembrie luna vom vedea si prima zapada din aceasta iarna. Temperaturile vor scadea noaptea sub pragul de inghet, in toata tara, iar lapovita si ninsorile vor aparea spre sfarsitul lunii.

In decembrie, numai in zilele foarte calduroase vor fi mai mult de 15 grade. Prima luna de iarna vine si cu ninsori viscolite care vor dura mai multe zile la rand. Cei mai afectati vor fi cei care locuiesc in zonele de campie. Acolo si in depresiuni, temperatura va cobori noaptea chiar si sub zece grade Celsius.

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat deja ca pregatirile pentru iarna au inceput, motivand ca prognozele pentru acest sezon nu anunta cu exactitate cand va cadea prima ninsoare si nu doreste sa mai fie pacalit.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii