Inchisoare pe viata pentru atentatorul din Times Square   octombrie 5th, 2010

Foto:telegraph.co.uk

Faisal Shahzad, autorul tentativei de atentat de la New York, in Times Square, a fost condamnat marti la inchisoare pe viata, fara posibilitatea eliberarii conditionate, transmite BBC online.

In momentul pronuntarii sentintei, de catre un judecator al Curtii Federale din Manhattan, americanul de origine pakistaneza a strigat: „Razboiul cu musulmanii de abia a inceput. Infrangerea Americii este iminenta, se va intampla in viitorul apropiat”. „Noi nu acceptam democratia si libertatea voastra”, a continuat Shahzad, care a refuzat sa recunoasca autoritatea Curtii pe motiv ca musulmanii nu pot fi supusi de legile umane.

Shahzad a recunoscut ca s-a antrenat impreuna cu talibanii pakistanezi si ca a primit 12.000 de dolari de la militiile islamiste pentru a comite atentatul.

Barbatul planuise un atac cu masina capcana, ce ar fi trebuit sa aiba loc in Times Square din New York. Atentatul a esuat dupa ce un vanzator ambulant a observat masina suspecta, in care s-au gasit elemente ale unei bombe. Doua zile mai tarziu, autoritatile americane l-au prins pe Shahzad, in timp ce se pregatea sa plece cu avionul spre Dubai.(L.P.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii