Oficial rus: Obiectivul al-Qaida, crearea unui califat afro-asiatic   octombrie 5th, 2010

frontpress.ro

Nikolai Patrusev, secretarul Consiliului de Securitate al Federatiei Ruse, a declarat ca organizatia terorista al-Qaida vrea sa creeze un califat islamic care sa cuprinda republicile ex-sovietice sau cele autonome din componenta Rusiei de astazi, precum si tarile din Magreb si cele din Africa centrala, informeaza cotidianul.ro. „Apelul catre locuitorii acestei regiuni pentru rasturnarea guvernelor va deveni un fapt obisnuit”, a mai spus oficialul care a condus contraspionajul rus (FSB). El a adaugat ca organizatii teroriste precum al-Qaida au devenit miscari globale care reunesc oameni cu ideologii similare.

Califatul islamic este cea mai avansata forma de organizare statala specifica musulmanilor suniti, care au ca model regimul condus de Harun al-Rashid, al cincilea si cel mai cunoscut calif din Dinastia Abbasizilor. Acesta s-a nascut langa Teheran, si a domnit in Ar Raqqah, oras pe malul Eufratului. Domnia lui a fost o perioada de avant cultural, stiintific si religios, el fiind fondatorul bibliotecii Bayt al-Hikma (Casa Intelepciunii).

Declaratia lui Patrusev vine in sprijinul unor noi interventii militare ruse in Caucaz, dar si a implicarii Rusiei in razboiul din Afganistan, Moscova furnizand rute de aprovizionare pentru trupele NATO. (O.M.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii