Pelicule distinse cu Premiul „Goya” la Zilele Filmului Spaniol   octombrie 5th, 2010

„Linistea de dinainte de Bach”, in regia lui Pere Portabella, deschide seria de 11 productii din cadrul Zilelor Filmului de Limba Spaniola, eveniment ce va avea loc intre 8 si 14 octombrie la Cinema Studio din Capitala. Peliculele ce vor fi vizionate in cadrul festivalului au fost distinse cu prestigiosul Premiu „Goya”, acordat de Academia de Arte si Stiinte Cinematografice din Spania la categoria „Cel mai bun film”, dar si cu premiul criticii la Festivalul de la Cannes, potrivit radioului public.

Povesti despre muzicieni de altadata, emigranti, periferii ale marilor orase, suflete in cautarea dragostei neimplinite sau copii in pragul unor experiente limita se regasesc in selectia de pelicule din acest an ce traseaza un tablou complex al directiilor cinematografice din lumea hispanofona.

Deschiderea festivalului va avea loc vineri, 8 octombrie, la ora 19:00, cu proiectia filmului „Linistea de dinainte de Bach”, de Pere Portabella. La eveniment vor participa criticul de film Magda Mihailescu, membru in consiliul de conducere al Uniunii Cineastilor, si Juan Carlos Vidal, directorul Institutului Cervantes din Bucuresti.

Festivalul este sprijinit de Ambasada Spaniei la Bucuresti si Uniunea Cineastilor din Romania. Filmele ce se vor proiecta apartin unor regizori spanioli cunoscuti iubitorilor de film din Romania precum Alejandro Amenabar, Pedro Almodovar, sau Fernando Leon de Aranoa.

D.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii