REVISTA PRESEI ECONOMICE: Bucurestiul printre cele mai proaste destinatii unde se pot face afaceri   octombrie 5th, 2010

Ziarele de astazi acorda spatii mari articolelor dedicate Capitalei, cititorii putand afla, daca mai era nevoie, ca Bucurestiul reprezinta una dintre cele mai proaste alegeri din Europa atunci cand vine vorba de selectarea unei destinatii pentru dezvoltarea afacerilor. Tot din presa de astazi aflam ca spatiile comerciale din Bucuresti au ajuns sa se inchirieze si la jumatate din valoare inregistrata anul trecut.

Bucurestiul este, alaturi de Atena, pe ultimul loc intr-un clasament care a analizat „cele mai bune orase din Europa pentru afaceri”, principalele puncte slabe ale orasului fiind legate de problemele de transport si poluare, scrie ZF, citand un studiu al companiei Cushman & Wakefield.  Analiza cuprinde 36 de orase, iar pe primele trei locuri se afla Londra, Paris si Frankfurt, la polul opus aflandu-se Bratislava, Moscova, Oslo, Bucuresti si Atena.

Financiarul adauga ca Bucurestiul a scazut cel mai mult la climatul de business asigurat de autoritati, de pe locul 5 pe 19. De asemenea, la capitolul infrastructura suntem ultimii. Cotidianul mai scrie ca Moscova a fost desemnat orasul euro­pean preferat de companiile care urmaresc sa se extinda.

Gandul vorbeste despre chiriile din Capitala, punand scaderea acestora in contextul reinceperii anului universitar. Ziarul remarca faptul ca nici macar acest eveniment nu a reusit sa creasca pretul chiriilor, recent ingregistrandu-se minime istorice. Pretentiile financiare ale proprietarilor din Bucuresti au scazut cu circa 40% fata de nivelul inregistrat in 2008. Astfel, pentru o garsoniera, tariful mediu cerut in luna septembrie era de 241 de euro.

De cealalta parte, Adevarul se concentreaza pe chiriile spatiilor comerciale prezentand opiniile unor mici antreprenori care spun ca desi platesc mai putini bani pe spatii, scaderea vanzarilor ii impiedica sa se bucure prea mult. Romanii care dezvolta mici afaceri in spatii comerciale stradale cu suprafete de cel mult 100 de metri patrati platesc chirii lunare mai mici cu pana la 50% fata de acum un an. Principalul motiv care a condus la scaderea chiriilor achitate de proprietari pentru spatiile comerciale stradale pare sa fie numarul mare de falimente inregistrate de firmele mici in ultima parte a anului trecut si in primele luni din 2010. (07:47)

I.S.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii