Roger Waters neaga acuzatiile de antisemitism   octombrie 5th, 2010

Foto: Wikipedia

Fostul basist al formatiei “Pink Floyd”, Roger Waters, neaga acuzatiile conform carora spectacolul aniversar “The Wall” contine semnificatii antisemite, scrie nme.com.

Acuzatiile au fost formulate saptamana trecuta, cand Liga Anti-Defaimare a sustinut ca in showul pus in scena de Waters ar fi fost folosite imagini asociate stereotipurilor despre evrei si bani.

Conform acuzatiilor, in timpul melodiei “Goodbye Blue Sky” a fost proiectata o animatie care arata avioane care arunca bombe sub forma stelei lui David, urmate de semnul dolarului, alaturi de care apareau si semne ale altor religii.

Roger Waters neaga toate acuzatiile de antisemitism si spune ca “directorul Ligii ar trebui sa vina sa vada spectacolul live inainte sa emita judecati de valoare si sa lanseze comentarii publice”.

“Contrar parerii lui Abraham Foxman (n.r. – directorul Ligii Anti-Defaimare), nu exista mesaje ascunse in alaturarea simbolurilor in cauza”, a declarat Waters pe pagina sa oficiala de Internet.

Potrivit cantaretului, prin filmul prezentat in cadrul spectacolului a incercat sa sublinieze ca suntem cu totii supusi unui bombardament constant din cauza conflictelor de natura religioasa, economica sau ideologica, lucruri care nu fac decat sa incurajeze violenta.

Spectacolul in cauza, intitulat “The Wall”, face parte dintr-un turneu mondial si artistul il va mai prezenta in Marea Britanie si Irlanda in lunile mai si iunie ale anului viitor.

C.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii