Albania, intristata de moartea actorului Norman Wisdom   octombrie 6th, 2010

Foto: zongol.com

Albania i-a adus un omagiu actorului britanic Norman Wisdom, care a decedat luni la varsta de 95 de ani, numindu-l o “legenda” si o “figura de cult”, relateaza cotidianul “The Telegraph”.

Intr-o scrioare de condoleante adresata familiei regretatului actor, primul ministru al Albaniei, Sali Berisha, l-a descris pe Sir Wisdom ca fiind “una dintre cele mai stralucitoare stele ale comediei din intreaga lume”.

Berisha a marturisit ca moartea artistului l-a intristat profund, intrucat acesta devenise un prieten apropiat al natiunii albaneze, care in timpul regimului totalitar al lui Enver Hoxha nu a avut acces decat la filmele cu Wisdom. Acestea au fost singurele productii cinematografice occidentale permise in Albania intre 1941 si 1985.

Primul ministru albanez isi aminteste cum Sir Norman Wisdom, interpretul personajului “Pitkin”, a vizitat de doua ori tara balcanica dupa caderea comunismului. “Inca din timpul vietii era o figura de cult in Albania, iar publicul l-a primit de fiecare data ca atare”, a spus Berisha in scrisoarea de condoleante.

Si Teuta Starova, reprezentant al ambasadei Albaniei la Londra, a spus ca Wisdom a fost un personaj indragit de albanezi, iar moartea lui a provocat o reactie nationala: “Oamenii sunt foarte tristi. In timpul regimului comunist, cand viata era grea si toti se simteau izolati, Wisdom era singura lor fereastra catre cultura occidentala”.

“Prin intermediul filmelor lui, albanezii au invatat sa aprecieze umorul britanic. Pentru noi, actorul a fost la fel de mare ca Charlie Chaplin”, a conchis Starova.

C.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii