Apa rece, gratuita in aceasta iarna pentru pensionarii din Bucuresti   octombrie 6th, 2010

Pensionari trebuie sa depuna cererea la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti (Foto: uups.ro)

Pensionarii bucuresteni ar putea beneficia gratuit de apa rece in aceasta iarna, in urma unei decizii de zilele trecute a Municipalitatii, scrie evz.ro.

Pensionarii pot avea parte de subventia la apa rece, in lunile noiembrie, decembrie si ianuarie, daca depun actele doveditoare la Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti.

„Aceasta facilitate a fost aprobata prin actul aditional la contractul municipal pentru furnizarea serviciilor de apa/ canal, in limita a 100.000 de euro anual, si va fi valabila in lunile noiembrie, decembrie si ianuarie. Cererile, insotite de documente doveditoare (copia contractului de proprietate, factura pentru apa, adeverinta eliberata de asociatia de proprietari, ultimul talon de pensie) se depun la registratura Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, de pe Strada Academiei, nr. 3-5, sector 3, de luni pana vineri, in intervalul orar 8.30- 16.30”, au explicat oficialii Primariei Capitalei.

Totodata, pensionarii nevoiasi vor putea beneficia si de mai multe alimente gratuite de la Uniunea Europeana. Fiecare persoana va primi, incepand de astazi, cate 15 kilograme de faina, un kilogram de zahar, sapte kilograme de malai, dar si cate 1,4 kilograme de biscuiti, 3,6 kilograme de paste fainoase si cate un kilogram de lapte praf.

Numai in Capitala vor beneficia de aceste ajutoare peste 100.000 de persoane. In plus, municipalitatea va livra la domiciliu persoanelor care nu se pot deplasa, doua mese calde pe zi (pranzul si cina). De asemenea, in parteneriat cu Biserica Ortodoxa Romana, primaria va amenaja, in apropierea a patru lacase de cult, cantine sociale capabile sa asigure masa pentru un total de 800 de persoane.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii