Brokerii americani ingrijorati de revenirea pietelor de actiuni   octombrie 6th, 2010

foto: staplessoccer.wordpress.com

Bursele din SUA au inregistrat in ultima perioada cresteri care ar trebui sa-i ingrijoreze pe investitori, considera specialistii americani.

Astfel, actiunile cresc pentru ca Rezerva Federala va incepe sa procedeze ca Banca Nationala a Japoniei, adica sa cumpere actiuni de pe piata, spun traderii americani, scrie Economictimes.ro.

Banca Japoniei, care recent a taiat nivelul dobanzii cheie pana la 0, a surprins anuntand ca vrea sa cumpere actiuni, pe langa obisnuitele obligatiuni guvernamentale.

Brokerii considera ca FED va printa bani noi pentru a se incadra intr-un program similar, acesta fiind si motivul pentru care dolarul scade din nou.

Guvernele sunt in prezent intr-o cursa globala sa-si ieftineasca monedele, problema fiind insa ca cererea locala este slaba in statele dezvoltate si inca nu suficient de puternica in pietele emergente. Asa ca toata lumea se bazeaza pe exporturi, insa in acest caz trebuie sa existe un cumparator, iar daca americanii nu au acces la credit, altcineva trebuie sa actioneze.

D. B.

14:49

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii