Drama unui intelectual: Actorul Marius Manole traieste cu 10 lei pe zi   octombrie 6th, 2010

Marius Manole, actor la TNB

In timp ce premierul Emil Boc vorbeste, cu protestul profesorilor la usa,  despre “principii de neclintit” ale Executivului care nu va aplica “solutii populiste in perioada de criza”, un intelectual din Romania cere ajutorul prietenilor pentru a-si incropi  doua-trei mese pe zi din suma de 10 lei. Este vorba despre  Marius Manole, unul dintre cei mai talentati actori ai generatiei tinere, care lasa sa razbata, in liniste, de pe blogul sau, drama pe care o traieste dupa ce ajuns sa castige doar 600 de lei pe luna.

„In ultimul timp, din cauza crizei, intalnesc tot mai multi prieteni nevoiti sa traiasca cu foarte putini bani. Ne-am amuzat o perioada, pana cand ne-a cam pierit zambetul”, marturiseste Manole. Cu un ton resemnat, artistul povesteste ca, recent, a fost nevoit sa experimenteze traiul cu 10 lei pe zi. „Si am ajuns la capitolul mancare… La restaurant nu mai mergem, gatim acasa, ca e mai ieftin. Dar chiar si celor care gatesc li se intampla sa ramana fara bani, asa ca descurca-te cu 10 lei pentru doua persoane. Pare imposibil. Mi s-a intamplat si mie. Atunci am realizat ca poti manca cu 10 lei, dar nu in fiecare zi, pentru ca risti sa faci hepatita, asta in cazul in care nu ai deja, ouale fiind primele care iti vin in minte la un buget auster”, povesteste actorul, pe blogul sau, cerand in final sfaturi pentru situatia in care va ramane din nou cu 10 lei in buzunar.

Cazul lui Marius Manole, actor la Teatrul National din Bucuresti, a fost dezbatut, marti seara, la Antena3, in cadrul emisiunii “La ordinea zilei”. Rugat sa comenteze situatia in care a ajuns unul dintre cei mai talentati actori tineri din Romania, deputatul PDL, Cristian Petrescu s-a grabit sa spuna ca “asta e realitatea” si ca de vina e “criza mondiala” anuntand, ca si alti colegi de partid, cresteri salariale, de la 1 ianuarie 2011. “Din pacate, astea sunt vremurile pe care le traim, astea sunt rezultatele crizei mondiale care se simte si in Romania. Asta e realitatea. De la 1 ianuarie, salariile mici vor creste mai mult, salariile mari mai putin, ceea ce inseamna un inceput spre o viata decent”. Rugat sa-i ofere lui Marius Manole un meniu de 10 lei pentru doua zile, politicianul a invitat-o pe realizatoarea emisiunii, Dana Grecu, sa faca o emisiune culinara si sa intrebe un bucatar. “Nu ati gasit persoana potrivita. Nu sunt bucatar de profesie. Nu stiu ce sa va raspund”, a afirmat parlamentarul democrat-liberal, dupa ce a recunoscut ca in Romania “nu se poate trai cu acesti bani”.

La unison cu liderul partidului si seful Executivului care anunta astazi ca “Guvernul nu va merge pe mana populismului”, adica nu va majora salariul minim si nu va avea nicio reactie la protestul celor peste 10 mii de intelectuali din invatamant care au venit in Capitala pentru a le spune guvernantilor ca au ajuns la capatul rabdarii.

D.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii