Explozie la ambasada Marii Britanii din Yemen   octombrie 6th, 2010

Foto: unimedia.md

O explozie s-a produs miercuri dimineata, in apropierea ambasadei Marii Britanii din capitala Yemenului, Sanaa, transmite televiziunea Al Jazeera, citata de Hotnews.

Potrivit martorilor citati de AFP, trei oameni au fost raniti.

Un gardian a deschis focul la o unitate de productie OMV, ra scurt timp dupa incident, ranind grav un angajat francez. Fortele de securitate au reusit sa il imobilizeze.

Ambasadorul britanic in Yemen, Timothy Torlot, a fost tinta unui atentat esuat pe 26 aprilie. Atacul asupra convoiului in care se deplasa spre ambasata Torlot a fost revendicat de al-Qaida.

Ambasada americana si cea britanica au fost inchise temporar in ianuarie 2010, din cauza unor amenintati din partea al-Qaida.

Pe fondul inmultirii avertizarilor privind riscul unor atacuri teroriste in SUA si Europa, Yemenul si-a intarit masurile de securitate in jurul unor institutii politice si economice strategice.

Oficialitatile americane au anuntat, luni, ca avertizarea data de Statele Unite cetatenilor care calatoresc in Europa, cu privire la riscul unor atentate teroriste, a fost hotarata in baza unui “ansamblu tot mai mare de informatii secrete”. (A.S.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii