Hagi Tudose de SUA: Bogatii renunta la donatii   octombrie 6th, 2010

foto: ehow.com

Criza economica a schimbat total comportamentul oamenilor de afaceri americani. Altruismul bogatilor Americii a fost amanat pe perioada nedeterminata. Daca inainte erau ghidati de o generozitate debordanta, acum donatiile au fost taiate de pe lista de activitati.

Bill Gates si Warren Buffet au inceput cea mai mare misiune filantropica din Statele Unite ale Americii, insa putini sunt aceea care vor sa dea curs acestei invitatii pentru ajutorarea semenilor. In ciuda conturilor uriase, magnatii se gandesc de doua ori inainte daca sunt dispusi sa-si doneze averea in scopuri caritabile, anunta agentia de presa Reuters, citata de Ziarul Financiar.

Directorii executivi de la diviziile de private-banking ale Wells Fargo, Credit Suisse, Bessemer Trust, Silvercrest Asset Management si Bank of America – care administreaza averile celor mai bogati oameni din SUA – au declarat in cadrul unui summit ca unii clienti isi reevalueaza promisiunile de caritate. „La fel cum o gospodarie incearca sa-si administreze mai bine cheltuielile, bogatii incearca sa taie pe unde pot, chiar si din activitatea filantropica”, a motivat Jay Welker, CEO la Wells Fargo Private Bank.

Fundaţia sotilor Gates a inceput, alaturi de miliardarul Warren Buffet, o campanie prin care incearca sa-i convinga pe cei mai bogati 500 de oameni din SUA sa-si doneze jumatate din avere in timpul vietii sau prin testament.

A.B.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii