Oltean, despre votul lui Puskas: Judecatorii CCR sunt independenti   octombrie 6th, 2010

Foto: mediafax.ro

Liderul PDL Ioan Oltean a declarat miercuri ca judecatorii Curtii Constitutionale sunt independenti si voteaya conform constiintei lor, relateaza Newsin. Oltean a facut declaratia in replica la informatiile conform carora judecatorul Valentin Puskas a votat impotriva legii pensiilor. Solicitat sa comenteze faptul ca un judecator sustinut de UDMR a votat ca fiind neconstitutionala legea, Oltean a precizat: „Aceasta solutie a fost data cu majoritatea judecatorilor, calitatea si valoarea hotararii este aceeasi”. „Din acest punct de vedere, nu exista nici un element care sa ne faca sa fim mai putin fermi in atitudinile noastre. PDL nu a comentat niciodata solutiile CCR, fie ca au fost favorabile, fie ca au fost nefavorabile, luam solutia ca atare si o respectam”, a spus Oltean, adaugand ca PDL nu intentioneaza sa discute cu UDMR despre votul lui Puskas la CCR. „Judecatorii CCR sunt independenti si nu raspund comenzilor politice, in consecinta toti cei care au votat impotriva au votat in deplina cunostinta de cauza si conform constiintei fiecaruia”, a adaugat democrat-liberalul.

Oltean este de parere ca nu ecista impediment in promulgarea Legii pensiilor, din moment ce aceasta a fost declarata constitutionala. „Sigur, presedintele are dreptul constitutional de a analiza legea si de a lua o atitudine in stricta concordanta cu optiunea domniei sale”, a conchis Oltean.

Potrivit unor surse citate de Newsin,  decizia ca Legea pensiilor este constitutionala s-a luat cu cinci voturi pentru si patru impotriva. Zoltan Puskas a votat pentru neconstitutionalitatea legii. (D.M.D.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii