Purcarete aduce spectacolul „Regele moare” la Festivalul National de Teatru   octombrie 6th, 2010

Silviu Purcarete (Foto: agentiadecarte.ro)

„Regele moare”, de Silviu Purcarete, se numara printre cele mai importante evenimente ale editiei a XX-a a Festivalului National de Teatru, un eveniment ce va avea loc intre 30 octombrie si 7 noiembrie, la Bucuresti. Festivalul National de Teatru va cuprinde spectacole invitate din strainatate, dar si cele mai bune reprezentatii de la teatrele din Romania, potrivit site-ului FNT.

Personalitate marcanta a teatrului european, Silviu Purcarete alege sa monteze in 2010 „Regele moare” de Eugene Ionesco alaturi de o echipa internationala, dupa ce in 2007 s-a confruntat cu succes cu piesa „Macbett” a aceluiasi autor, la Royal Shakespeare Company. Coproductia internationala este pentru Purcarete un prilej de a se reintalni cu Ionesco, dar si cu compozitorul Vasile Sirli, colaborator apropiat al regizorului, si cu artisti din Franta, Slovenia si Luxemburg. Profitand de prezenta lui Silviu Purcarete  la Bucuresti, organizatorii l-au invitat si la o intalnire cu publicul, in luna noiembrie, la UNATC, potrivit fnt.ro

Krzysztof Warlikowski, pentru prima data in Romania

Renumitul regizor polonez Krzysztof Warlikowski a confirmat ca va veni la Bucuresti, la FNT, cu spectacolul „Dibuk” dupa textul clasic al lui Solomon An-ski si nuvela contemporana a Hannei Krall. Dupa premiera de la Avignon din 2003, spectacolul s-a jucat la International Theatre Festival DIALOG in Wroclaw, Polonia, la Hebbel Theatre din Berlin, Bouffes du Nord, Paris, iar in 2004 a fost invitat la BAM Next Wave Festival din New York, potrivit site-ului FNT.

Debuturi si premiere

Printre premierele care vor fi prezentate in FNT se numara „Masura pentru masura”, de Matthias Langhoff (Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca), si un spectacol de Rodrigo Garcia (Teatrul National „Mihai Eminescu” din Timisoara).

De asemenea, in FNT vor fi prezentate cateva debuturi: „Exil in pamantul uitarii”, de Andreea Tanasescu (Centrul National al Dansului Bucuresti), si „Functionarii”, de Alexandru Mazgareanu (Teatrul Metropolis).

Selectia nationala a FNT include spectacole din toate marile teatre din tara: „Breaking the Waves (Viata binecuvantata a lui Bess)”, montat de Radu Nica dupa filmul lui Lars Von Trier la Teatrul „Radu Stanca” din Sibiu, „Herr Paul”, prezentat de Radu Afrim la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt, „20/20”, piesa montata de Gianina Carbunariu la Studio Yorick de la Targu Mures, „Odiseea” – spectacol montat de Tim Carroll la Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova si „Strigate si soapte”, de Andrei Serban (Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca), scrie si Adevarul.

Din festival nu lipsesc nici spectacolele din Capitala. Printre acestea se numara „Sfarsit de partida”, de Alexandru Tocilescu (Teatrul Metropolis), „Legenda Marelui Inchizitor”, de Radu Penciulescu (Teatrul National Bucuresti), si „Elling”, de Vlad Massaci (Teatrul de Comedie).

Anul acesta, fata de editiile trecute, spectacolele independente nu vor mai fi prezentate separat, ci in cadrul selectiei nationale „Spectacole romanesti de top”. Festivalul va mai include, ca si anii trecuţi, lansari de carte si dezbateri.

Au fost puse in vanzare biletele pentru festival

Biletele pentru Festivalul National de Teatru s-au pus in vanzare de marti, potrivit organizatorilor. Ele pot fi cumparate de la Teatrul National Bucuresti, Teatrul Odeon, Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara, Teatrul Mic, Teatrul Metropolis, Teatrul National de Opereta, Teatrul Luni de la Green Hours, precum si de la Opera Nationala Bucuresti si de la Centrul Naţional al Dansului Bucuresti. La Teatrul Bulandra, biletele vor fi puse in vanzare incepand, cel mai probabil, din 13 octombrie.

Totodata, de la 10 octombrie, tichetele pentru spectacolele din cadrul Festivalului National de Teatru vor putea fi cumparate si online, de pe www.bilete.ro, la preturi ce variaza intre 10 si 60 de lei.

D.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii