Surpriza votului de la CC: Predescu, de la PSD, a votat cu puterea   octombrie 6th, 2010

Foto:realitatea.net

Votul la Curtea Constitutionala a fost 5 la 4 pentru ca legea pensiilor sa fie declarata constitutionala, numai ca (…) nu au fost 5 de la putere si 4 de la Opozitie, informeaza blogul pesurse.ro. Surpriza a fost data de modul in care a fost inclinata balanta de catre judecatorii Curtii. In timp ce judecatorul Zoltan Puskas, numit de UDMR, considerat ca ar putea vota de partea puterii, a votat ca Legea sa fie declarata neconstitutionala, reprezentantul PSD in Curte, Ion Predescu, a votat ca Legea sa devina constitutionala.

„Judecatorul numit de UDMR, Zoltan Puskas, calculat teoretic in dreptul PDL si al lui Basescu, a votat ca legea sa fie declarata NE-constitutionala. Deci PNL si PSD aveau castig de cauza, cu 5 la 4, desi opozitia e minoritara la Curte. Numai ca votul a fost intors de…. PSD. Mos Predescu, judecatorul celebru numit de Iliescu si injurat de pedelisti, a votat impotriva contestatiilor, si a decis soarta legii”, sustine pesurse.ro

Potrivit site-ului Antena3.ro, Predescu nu a vrut sa comenteze decizia Curtii, de miercuri, asupra Legii pensiilor. La insistentele jurnalistilor, judecatorul le-a spus ca nu are chef sa intre in discutiile presei, „dupa atatea dezbateri”. „Lasati-ma in pace. N-am chef de a intra in discutia presei si a voastra, a cinematografiei, televiziunilor. N-am chef, dupa atatea dezbateri”, a spus judecatorul.

Curtea Constitutionala a respins, miercuri, contestatiile depuse de PSD si PNL referitoare la Legea pensiilor. Judecatorii au decis, cu cinci voturi „pentru” si patru „impotriva”, ca Legea adoptata luna trecuta in Parlament este constitutionala. Decizia este definitiva si general obligatorie. (L.P.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii