UPDATE PSD ii va cere in scris presedintelui sa nu promulge Legea pensiilor   octombrie 6th, 2010

(foto: psd.ro)

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat ieri, dupa anuntul Curtii Constitutionale privind declararea Legii Pensiilor ca fiind constitutionala, ca va trimite o scrisoare presedintelui Traian Basescu „in care vom solicita sa nu promulge legea adoptata in mod fraudulos”. In caz contrar, Ponta a reafirmat ca PSD va declansa procedura de suspendare a sefului statului, informeaza realitatea.net.

„Am luat act de decizia CC si ea trebuie respectata. Asteptam si motivarea Curtii. Cred ca Curtea Constitutionala nu se poate pronunta pe frauda comisa de Roberta Anastase”, a afirmat liderul social democratilor intr-o conferinta de presa. El a precizat ca  social democratii vor trimite din nou o scrisoare sefului statului in care vor cere sa nu promulge legea adoptata in mod fraudulos. Liderul PSD sustine ca va cere ca legea  sa fie retrimisa in Parlament pentru a fi discutata si votata cu respectarea regulilor democratice si nu cu fraudarea voturilor.  „Daca presedintele isi va pune semnatura pe o lege adoptata fraudulos, vom declansa procedura de suspendare”, a amenintat Ponta.

„Nu imi doresc o criza politica in acest moment, peste criza economica, dar un gest de frauda la votarea unei legi atat de importanate ca Legea Pensiilor nu poate ramane nesanctionat”, a mai spus liderul PSD. El si-a exprimat insa speranta ca presedintele nu va promulga aceasata lege, ci va solicita Parlamentului sa o rediscute.

Intrebat daca PSD va reusi sa dovedeasca ca presedintele a incalcat Constitutia prin promulgarea Legii, Ponta a spus ca trebuie facut acest lucru, altfel partidul sau ar fi complice la ceea ce se intampla. „Trebuie sa ne batem pentru ceea ce este corect. Avem dreptate, nu stiu daca avem voturile necesare, dar asta e mai putin important. Oamenii asteapta de la noi sa actionam in acest sens”, a afirmat Ponta, care a reiterat intentia PSD de a nu participa la sedintele Camerei chiar si dupa decizia CCR. Ponta a mai subliniata si ca FMI nu a cerut Romaniei sa aiba o Lege a pensiilor adoptata prin frauda. (L.P.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii