Valul restructurarilor in SUA a revenit in septembrie   octombrie 6th, 2010

Piata muncii din Statele Unite ale Americii a intrat din nou in declin in septembrie, odata cu reducerea a 39.000 de posturi. Aceasta este cea mai mare scadere de la inceputul anului si vine dupa o luna in care numarul angajarilor a sporit cu 10.000, potrivit unui raport realizat de ADP Employer Services.

La solicitarea Bloomberg News, 37 de economisti au sustinut ca piata muncii din SUA se va extinde in septembrie, in medie cu 20.000 de noi angajari. Statisticile i-au contrazis insa pe acestia.

Bursa de la New York a reactionat negativ la informatiile furnizate de ADP si publicate de Bloomberg, indicii futures scazand in predeschidere, acestia revenind usor pe plus la aceasta ora. Raportul ADP este bazat pe date provenite de la 340.000 de companii, care au in total peste 21 de milioane de salariati.

Potrivit unui raport al Fondului Monetar International (FMI) somajul ridicat, datoria publica si sistemele bancare slabe sunt principalele impedimente care stau in calea imbunatatirii situatiei economice la nivel mondial. Reprezentantii FMI au redus estimarile de crestere economica a SUA in 2010 si prevad o revenire lenta, cauzata de nivelul scazut al consumului.

A.B.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii