Zegrean despre Legea pensiilor: Nici un motiv din sesizari nu a fost intemeiat   octombrie 6th, 2010

foto: inpolitics.ro

Presedintele Curtii Constitutionale, judecatorul Augustin Zegrean, a facute scurte declaratii miercuri, dupa decizia CCR referitoare la constitutionalitatea Legii pensiilor.

”Curtea a apreciat ca nici unul dintre motivele invocate in sesizari nu sunt intemeiate. O sa vedeti decizia motivata, mai aveti rabdare putin”, a spus Zegrean.

Intrebat daca, pentru prima data in aceasta situatie, sesizarea a fost insotita de o proba video, Zegrean a spus ca ”a fost un CD cu niste fotografii din Camera Deputatilor”.

CCR a decis, miercuri, sa respinga cele doua sesizari inaintate de PNL si PSD si sa declare constitutionala  Legea privind sistemul unitar de pensii publice.

Decizia a fost luata dupa o dezbatere de aproximativ 3 ore, cu 5 la voturi pentru constitutionalitatea Legii pensiilor si 4 impotriva.

Argumentatia retinuta in motivarea solutiei pronuntate de Curtea Constitutionala va fi prezentata in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Decizia este definitiva si obligatorie si se comunica Presedintelui Romaniei.

In cazul in care presedintele promulga legea pensiilor, PSD va initia demersurile pentru suspendarea sefului statului pe motiv ca legea a fost adoptata in Camera Deputatilor prin frauda. (EN)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii