Basescu s-a temut ca UDMR va vota pentru suspendare   octombrie 7th, 2010

Foto:mediafax

Decizia presedintelui Traian Basescu de a retrimite legea pensiilor in Parlament este legata si de faptul ca reprezentantii UDMR, nemultumiti de forma actuala a legii, ar fi fost dispusi sa voteze un eventual demers de suspendare a presedintelui, au declarat pentru HotNews.ro surse politice.

Conform site-ului mentionat, surse de la Cotroceni pretind insa ca nepromulgarea Legii de catre seful statului, si retrimiterea sa in legislativ nu ar avea nici o legatura cu teama lui Basescu fata de o posibila suspendare a sa.

Articolul propus spre modificare de liderul de la Cotroceni, adica cel referitor la scaderea varstei de pensionare la femei de la 65 la 63 de ani, este exact amendamentul UDMR, adoptat in comisia de munca de la Camera si respins in plen, la forma finala, noteaza HotNews.

Liderul UDMR, Marko Bela, ar fi solicitat, acum doua saptamani, in sedinta Coalitiei, ca varsta de pensionare la femei sa fie redusa de la 65 de ani la 63. Democrat liberalii ar fi fost de acord cu propunerea colegilor de guvernare, iar amendamentul a fost adoptat in Comisia de munca.

Ulterior insa, in plenul Camerei Deputatilor, parlamentarii PDL au respins amendamentul UDMR, care prevedea ca varsta de pensionare la femei sa fie de 63 de ani. Sursele Hotnews.ro sustin ca, la vremea respectiva, reprezentantii UDMR s-au aratat deranjati de respingerea amendamentului, insa democrat liberalii le-ar fi spus ca legea pensiilor se va intoarce in Parlament pe motiv ca va fi declarata neconstitutionala si ca vor avea atunci ocazia sa-si introduca amendamentul.

Decizia Curtii Constitutionale de a declara drept constitutionala Legea Pensiilor i-ar fi determinat pe reprezentantii UDMR sa ameninte cu iesirea de la guvernare si cu votul pentru suspendarea presedintelui. (L.P.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii