Franta: Kouchner a vrut sa demisioneze din cauza expulzarii romilor   octombrie 7th, 2010

bombsanddollars.com

Ministrul francez de Externe, Bernard Kouchner,  si-a depus demisia la sfarsitul lunii august, dar premierul Francois Fillon i-a refuzat-o, informeaza realitatea net. Motivul gestului sau a fost explicat prin faptul ca nu agreeaza politica presedintelui Sarkozy in ceea ce priveste desfiintarea taberelor de romi si repatrierile colective ale acestora catre tarile de origine.

Le Nouvel Observateur, saptamanalul francez cu cel mai mare tiraj din Hexagon, a scris recent ca se afla in posesia scrisorii de demisie a sefului diplomatiei de la Paris, dar nu s-a precizat daca este vorba despre un original sau despre o copie. Dupa publicarea acestor detalii, Kouchner si-a afirmat loialitatea fata de Elysee, fara a nega insa, in mod explicit, nici scrisoarea de demisie, nici motivatiile care l-au determinat sa faca acest gest politic.

Desi demisia sa nu a fost acceptata in acel moment, este posibil ca Bernard Kouchner sa fie pe lista ministrilor care vor fi remaniati in curand, potrivit zvonurilor care circula in capitala Frantei. (O.M.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii