Romania are de cinci ori mai putini turisti decat Bulgaria   octombrie 7th, 2010

Romania e depasita si de tari precum Cambodgia (Foto: celendo.eu)

Romania este total ineficienta in a atrage straini turisti, daca ne comparam cu Bulgaria. Avem de aproape cinci ori mai putini vizitatori straini decat tara vecina si incasam de peste trei ori mai putini bani din aceasta sursa, scrie Adevarul.

Diferentele, in ceea ce priveste sumele de bani cheltuite de cei care ne viziteaza, sunt si mai mari daca ne uitam la tari precum Ungaria, Cehia sau Polonia.

Datele reies dintr-un raport al Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT), care nu include insa si Romania, cifrele referitoare la turismul autohton fiind extrase din statisticile Institutului National de Statistica si ale Bancii Nationale. Astfel, potrivit INS,  structurile de primire turistica au primit 1,275 milioane de turisti in 2009. Incasarile din turism, pentru 2009, sunt de 882 de milioane de euro, arata arhivele BNR.

De cealalata parte, raportul Organizatiei Mondiale a Turismului constata ca in Bulgaria au sosit, anul trecut, 5,739 milioane de turisti straini, care au cheltuit 3,72 miliarde de dolari. Ungaria a fost vizitata anul trecut de 9 milioane de turisti straini, care au cheltuit 5,63 miliarde de dolari.

Cehia a atras putin peste sase milioane de turisti straini, castigand aproape 6,5 miliarde de dolari de pe urma lor, iar Croatia a incasat 8,88 de miliarde de dolari de la cei 9,3 milioane de turisti straini care au vizitat acest stat anul trecut.

Mai mult, state din afara Europei, precum Cambodgia, Vietman, Taiwan, Filipine sau Indonezia au vizitatori si incasari mult mai mari, in unele cazuri aproape duble, fata de Romania.

La nivel mondial, turismul international a scazut anul trecut cu 4,2%, la 880 milioane de turisti straini. Mai mult de jumatate dintre acestia au vizitat Europa, 20,6% regiunea Asia-Pacific, 15,9% cele doua Americi, in timp ce Orientul Mijlociu si Africa au atras 6%, respectiv 5,2% dintre turistii straini, se mai precizeaza in raportul OMT.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii