Romania, pe locul 2 in Europa la violenta in scoli   octombrie 7th, 2010

Foto: descopera.ro

Ultimii ani au fost marcati de grave incidente in scolile din Romania. Aceasta statistica neagra confirma mai multe studii care plaseaza sistemul educational din tara noastra in topul celor mai violente din Europa, scrie realitatea.net.

Scolile din Romania se situeaza pe locul doi intr-un clasament care cuprinde 37 de tari, in ceea ce priveste violenta, potrivit unui studiu al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Peste 70% dintre elevii romani se tem de comportamentul agresiv al colegilor de scoala. In anul scolar 2009/2010, in Bucuresti au fost raportate oficial 55 de cazuri de violenta in scoli, arata datele organizatiei Salvati Copiii Romania.

Ultimul caz grav a avut loc chiar joi in Craiova. Doi elevi au fost injunghiati de un tanar, unul dintre ei a murit, iar celalalt este la spital in afara oricarui pericol.

De asemenea, anul acesta au avut loc alte incidente asemanatoare. Pe 21 mai, mai multi elevi de la Colegiul German „Goethe” au fost batuti cu bate si lanturi chiar in fata scolii.

Pe 10 mai, doi elevi din Timisoara au fost injunghiati de un coleg, intr-un parc din fata scolii. Agresorul a fugit, dar dupa cateva ore s-a prezentat la politie, insotit de o ruda.

Anul 2007 a fost si el la fel de sangeros. Pe 1 octombrie 2007, un elev de la Liceul de Arta din Craiova a fost injunghiat, in parcul din apropierea unitatii scolare. Autorul atacului a fost un baiat de 15 ani, care invata la alt liceu din localitate.

Un elev de 16 ani din Ploiesti a fost injunghiat pe 7 martie 2007 de un alt tanar, de aceeasi varsta, chiar in curtea liceului. Incidentul s-a produs in pauza, iar motivul pare sa fi fost o datorie mai veche a victimei catre agresor.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii