Botis confirma tendinta de majorare a salariilor in 2011   octombrie 8th, 2010

Foto: gov.ro

Ministrul Muncii, Ioan Botis, confirma tendinta de majorare a salariilor bugetarilor in 2011, in urma restructurarilor si reducerilor salariale care au generat la nivelul ministerului economii de 107 milioane lei. Botis s-a declarat de asemenea un sustinator al varstei diferentiate de pensionare.„Economiile vin din doua zone: din reducerile cu 25% a salariilor si din restructurari. Pana acum, din ce avem ca date finale, trebuie sa remarc faptul ca am ajuns la o economie de aproape 107 milioane de lei. Aici trebuie sa includem si economiile care vin din cheltuielile de capital si din cheltuielile materiale aferente. Exista o economie considerabila la nivelul Ministerului Muncii si, daca transformam aceasta economie in euro, ajungem probabil la o suma de 30 – 34 de milioane de euro” a declarat Ioan Botis intr-un interviu pentru Mediafax.

Intrebat daca zvonurile privind majorarea salariilor bugetarilor in 2011 sunt adevarate, Botis a raspus: „Sunt discutii pe Legea cadru de salarizare si pe Legea pentru 2011 si exista o tendinta in acest sens, de a propune anumite cresteri salariale in conditiile in care avem aceeasi anvelopa salariala si avem un numar mai mic de salariati. Pentru anul 2011 numarul de bugetari va fi undeva la 1.290.000”.

„Eu am sustinut in Comisia de munca, in momentul in care aceasta lege a ajuns in Comisia de munca a Camerei Deputatilor, o varsta diferentiata: iesirea la pensie pentru doamne la 63 de ani iar pentru barbati la 65 de ani. Este posibil ca presedintele sa sesizeze faptul ca este o perioada mult prea lunga de activitate pentru doamne si, in aceste conditii, a retransmis Parlamentului aceasta lege. Ramane ca Parlamentul sa decida. In fond, Parlamentul este suveran”, afirma Botis cu privire la decizia lui Traian Basescu de a retrimite Parlamentului Legea pensiilor.

„Din punctul meu de vedere ar fi putin justificate alte modificari. Trebuie sa remarc faptul ca valoarea punctului de pensie are o relatie matematica, legata in mod clar de evolutia economica a tarii si cred ca alte modificari de substanta nu se impun in lege”, a declarat Botis.

Botis mai anunta ca prioritatile sale pe termen scurt sunt Legea pensiilor, Legea salarizarii unitare, Codul de asistenta sociala. O alta prioritate este crearea unui sistem informatizat care sa cuprinda toate institutiile aflate in coordonarea sau in subordinea Ministerului Muncii.  (D.M.D.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii